Koffieboom Kauwwortel

 10,95 15,95

Koffieboom Kauwwortel

De koffieboom kauwwortel is een 100% natuurlijke kauwtraktatie en goed voor het gebit en de darmen van uw hond. De vezels bevorderen de darmwerking, terwijl door het kauwen het gebit schoon en gezond blijft.

De kauwwortel is duurzaam, onbewerkt, cafeïnevrij, bevat geen toevoegingen en is daardoor dus ook geschikt voor honden met een allergie.
Koffieboom kauwwortel splintert niet en is verkrijgbaar in 3 maten:

  • S: 170-210 gram (tot 10 kilo)
  • M: 240-280 gram (10 tot 25 kilo)
  • L: 390-430 gram (+25 kilo)

Voor hele kleine hondjes en puppy’s bieden wij de koffieboom kauwstick aan. Deze heeft een doorsnede van circa 3 cm. Lengte: 20-24 cm.

 

Zoolekker logo
Wissen
Categorie:

Beschrijving

Koffieboom Kauwwortel

De koffieboom kauwwortel is een 100% natuurlijke kauwtraktatie die goed is voor het gebit en de darmen van uw hond. De vezels bevorderen de darmwerking, terwijl door het kauwen op de kauwwortel het gebit schoon en gezond blijft. Kauwen is een natuurlijke behoefte van de hond en werkt daarbij ook ontspannend en stress verlagend.

Normaal gesproken worden de koffieboomwortels verbrand en dragen zo bij aan het versterkt broeikaseffect. Door ze te verwerken tot kauwwortels sparen ze het milieu en leveren ze de koffieboeren in Vietnam extra inkomsten. Daardoor is de koffieboom kauwwortel duurzaam. Verder is de kauwwortel onbewerkt, cafeïnevrij en bevat geen toevoegingen, waardoor het dus ook geschikt voor honden met een allergie.

De koffieboom kauwwortel splintert niet en is verkrijgbaar in 3 maten:

  • 170-210 gram (tot 10 kilo)
  • 240-280 gram (10 tot 25 kilo)
  • 390-430 gram (+25 kilo)

Voor konijnen, hele kleine hondjes en puppy’s (vanaf 3 maanden) bieden wij de koffieboom kauwstick aan. Deze heeft een doorsnede van circa 3 cm en een lengte: 20-24 cm.

Honden die lang op een plek kauwen maken de vezels op die plek zacht. Wanneer deze worden ingeslikt stimuleren zij de darmen. Honden die fanatiek scheuren gaan met de kauwwortel om als een speeltje. Het is een spel om een stuk van de wortel af te scheuren. De koffieboom wortel is een natuurproduct en dus niet onverwoestbaar.  Ze zullen de vezels niet doorslikken, maar uitspugen. Het is in dat geval van belang de kauwwortel enkel onder toezicht te verstrekken en direct weg te halen wanneer er grote delen van de wortel loslaten. Voor deze categorie honden is onze olijfboom kauwwortel waarschijnlijk beter geschikt.

Zorg ervoor dat er altijd vers drinkwater aanwezig is wanneer de hond kauwt op de koffieboom kauwwortel.

Gun jouw hond het plezier van een kauwwortel maar kies verstandig:
– De juiste maat: de diameter van de kauwwortel is van belang in verband met de bijtkracht om scheuren te voorkomen.
– Onder toezicht verstrekken.
– Zorg voor vers drinkwater.
– Kies voor harde bijters altijd maat L.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koffieboom Kauwwortel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een bericht achter

Merk

ZooLekker

Zoolekker logo

Extra informatie

Koffieboom Kauwwortel maat

L, M, S